Huis

Met deze vier tips creëer je sfeer in jouw woning

Het is heerlijk om na een lange werkdag thuis te komen. Hier kan je lekker tot rust komen en weer opladen voor de volgende dag. Een fijne sfeer in huis zorgt ervoor dat jij optimaal kunt genieten. Vraag jij je af hoe jij sfeer creëert in huis? Wij geven vier tips. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

Warme kleuren

Door gebruik te maken van warme kleuren in je interieur creëer je een fijne en gezellige sfeer in huis. De warme kleuren kun je terug laten komen in de meubels, maar ook in de verf of het behang op de muren. Het is handig om eerst een kleurenpalet te maken van de kleuren die jij mooi vindt. Denk bijvoorbeeld aan oranje, rood of groen. Let er wel op dat je niet allerlei verschillende kleuren door elkaar gaat gebruiken. Zoek daarom kleuren die bij elkaar passen. Uiteindelijk kun je meubels in de gewenste kleur uitzoeken en de muren een mooie kleur geven. 

Accessoires 

Er zijn allerlei verschillende accessoires die jij kunt toevoegen in jouw huis om een gezellige sfeer te creëren. Denk bijvoorbeeld aan mooie kussens en een plaid voor op de bank. Deze accessoires maken het niet alleen gezelliger in huis, maar zorgen er ook voor dat jij extra comfortabel kunt zitten. Door middel van een vloerkleed creëer je een warme en knusse sfeer. Daarnaast zijn planten natuurlijk niet te missen in huis. Ga voor een grote plant als echte eyecatcher of plaats meerdere kleine plantjes op de vensterbank. 

Licht 

Licht is erg sfeerbepalend in huis. Er zijn veel verschillende soorten licht. Denk bijvoorbeeld aan fel licht en dimlicht. Het gebruik van fel licht kan een sfeerloos gevoel geven. Kies voor een dimlicht om een gezellige en romantische sfeer te creëren. Natuurlijk heb je ook felle lichten nodig in huis, maar tijdens een avondje op de bank hoeven deze niet aan en kun je gebruik maken van dimlichten. Voor een extra romantische sfeer kun je kiezen voor mooie (geur)kaarsen. Deze zorgen naast licht ook nog eens voor extra warmte.  

Openhaard 

Heb jij een openhaard in huis? Openhaarden zorgen altijd voor een gezellige sfeer. De openhaarden met echt vuur zijn erg mooi en geven ook veel warmte af. Heb jij je openhaard een lange tijd niet gebruikt? Bekijk dan eerst of deze er nog helemaal goed uitziet. Mocht er bijvoorbeeld een scheur in de openhaard zitten, dan is het verstandig om deze eerst af te dichten met hittebestendige kit.  

 

Comments are closed.

Next Article:

0 %