Huis

Liefdevolle (thuis)zorg met aandacht voor u als mens

Op een bepaald moment in uw leven kan het voorkomen dat u zorg of ondersteuning nodig heeft. Uw zorgvraag kan ontstaan vanwege verschillende redenen. Zo kunt u verzorging nodig hebben omdat u ernstig ziek bent of nadat u een operatie heeft ondergaan. Andere mensen kunnen ondersteuning, extra zorg of thuiszorg aanvragen, omdat zij ouder worden en graag in hun eigen huis willen blijven wonen. Met de vele mogelijkheden die thuiszorg biedt, is dat vaak ook heel goed mogelijk. Maar gaat het thuis echt niet meer? Dan is het een prettig idee dat u bij Omring ook een aangenaam thuis kunt vinden in West-Friesland, in de Kop van Noord-Holland of op Texel. Bijvoorbeeld als u een lichamelijke zorgvraag, dementie of een chronische ziekte heeft, of als u graag zorg dichtbij wilt hebben. 

Wonen in een Omring-appartement 

Kunt u niet meer thuis wonen vanwege een lichamelijke aandoening, vanwege een ernstige of chronische ziekte of omdat u intensieve zorg nodig heeft? Dan bent u van harte welkom in een van de appartementen van Omring. Deze zijn gevestigd in Omringlocaties die voorheen verzorgingshuizen en verpleeghuizen werden genoemd. In een appartement heeft u de beschikking over een eigen kamer, badkamer en meestal een kitchenette, waarbij u verzorging, verpleging en behandeling krijgt. De medewerkers van Omring bieden 24 uur per dag zorg. Zij kijken samen met u welke ondersteuning u nodig heeft en gaan daarbij uit van wat u wilt en zelf nog kunt. Belangrijk is dat de nadruk op een zo aangenaam mogelijk leven ligt. Een tijdelijk verblijf of een verblijf in de laatste fase van uw leven is ook mogelijk.  

Wonen in een kleinschalige woongroep

Wonen met zorg is bij Omring ook mogelijk voor mensen met dementie. Omring heeft diverse woonvormen, waaronder appartementen en kleinschalige woongroepen. De appartementen zijn geschikt voor mensen met lichtere vormen van dementie. U beschikt daar over een eigen woon-/slaapkamer met meestal een kitchenette en een badkamer. U kunt uw eigen maaltijden bereiden, en bent daarnaast welkom in het restaurant, waar er dagelijks warme maaltijden gemaakt worden. Als u een zwaardere vorm of een specifieke vorm van dementie heeft – zoals Alzheimer of Korsakov – dan is een kleinschalige woongroep wellicht geschikt voor u. Overdag verblijft u met zes à zeven bewoners in de gezellige, gemeenschappelijke woonkamer en keuken. ‘s Avonds slaapt u in uw eigen kamer. 

Een klein, vast team van Omring-medewerkers is onderdeel van het huishouden van de woongroep. Zij kijken goed naar uw leefstijl en gewoonten. Er wordt u elke dag een vaste structuur geboden en er is uiteraard ook veel ruimte voor uw eigen wensen. U kunt bijvoorbeeld meehelpen bij het koken van de maaltijd als u dat leuk vindt.

Wonen met zorg bij Omring 

Kunt u niet meer thuis wonen en wilt u daarom wonen met zorg bij Omring? U kunt contact opnemen met een van de medewerkers van Omring om de woon- en zorgmogelijkheden te bespreken en een rondleiding aan te vragen. Vervolgens bepalen we in overleg met u en uw naasten welke zorgaanvraag of zorgindicatie er nodig is. Vanzelfsprekend kunnen de zorgconsulenten van Omring u ook ondersteunen bij het invullen en verzenden van de (indicatie-)aanvragen. Zodra uw aanvraag of indicatie rond is, kunt u verhuizen naar de woonlocatie die voor u geschikt is. De mogelijkheid bestaat dat er een wachtlijst is. Als dat zo is, bespreken we met u hoe we de zorg thuis zo goed mogelijk kunnen organiseren totdat er wel plek voor u is. 

Comments are closed.

Next Article:

0 %