HuisLifestyleTuin

Hottub in je huis

Een hottub is een houtgestookt buitenbad. Het is een bad met wortels in Scandinavië, waar het vroeger gebruikt werd om warm te blijven als de temperaturen buiten daalden. De hottub zie je anno 2021 echt overal. En dat niet alleen buiten, maar net als een Turks stoombad ook gewoon in je huis.

In essentie is de hottub een eenvoudig bad, en dat is ook meteen de charme

Het is heerlijk in de hottub. In het bad is het warm, terwijl buiten het kwik daalt. Het zorgt tegenwoordig vooral voor gezelligheid en ontspanning. De hottub is er tegenwoordig ook in heel veel modellen. Was de hottub aanvankelijk vooral een praktisch bad omdat er simpoelweg geen gas en elektriciteit was, tegenwoordig zijn de modellen nog heel erg fraai en gevarieerd ook. In essentie is en blijft de hottub echter een eenvoudig bad. Die eenvoud is echter ook meteen de charme van het bad.

Zorg wel voor een stevige en vlakke ondergrond

De hottub van vroeger is niet meer. Er heeft wat dat betreft een revolutie plaatsgevonden. De hedendaagse hottub is gemaakt van moderne materialen en bij de productie is gebruik gemaakt van moderne technieken. De hottub is zeer gebruiksvriendelijk en ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Zet je de hottub buiten, dan is een stevige en vlakke ondergrond wel noodzaak. Ga maar na. Een gevulde hottub weegt al snel tussen de 1000 en 2500 kilogram. Daarom staat een hottub dus ook vaak op tegels, een vlonder of op grind. De hottub op zand of gras is een minder goed idee. Dit ook vanwege de schuimisolatie ringen die aan de onderkant van de hottub geplaatst zijn.

Let wel op de doorgangen; een hottub past niet door een reguliere deur

Let wel op als je plannen hebt een hottub te kopen. Je moet wel een doorgang hebben, want er zal een palletwagen je tuin ingereden moeten worden en dus zal de doorgang zeker 110 centimeter moeten zijn. Dat geldt ook voor in je huis, waar de hottub vaak niet door gewone deuren binnengereden kan worden. Plaats jij je hottub in huis, zorg dan wel dat er voldoende ventilatie is. Gebruik je de hottub namelijk, dan is meteen sprake van een hoge luchtvochtigheid. Over het onderhoud van de hottub hoef jij je niet druk te maken. Meer dan het reinigen van de binnenkant van de hottub en het schoonhouden van het filter is het eigenblijk niet. Ook wat dan betreft is de hottub erg eenvoudig.

Comments are closed.

Next Article:

0 %