Inspiratie

Hoe kies je een goede koffiemachine voor thuis?

In Nederland drinken we gemiddeld 2,4 koppen koffie per dag. Dat maakt ons één van de grootste koffiedrinkers van Europa. Dat is in het dagelijks leven dan ook duidelijk te merken. Koffie staat voor gastvrijheid. Waar je ook komt, koffie wordt vrijwel altijd aangeboden. Ongeacht de tijd. Waarschijnlijk lust je zelf op zijn tijd ook wel een lekkere kop koffie. Maar daarvoor wil je natuurlijk niet steeds een plaatselijke koffietent opzoeken. Naast dat dit heel erg prijzig is, is het ook gewoon fijn om thuis de barista uit te hangen. Er moet dus een goede koffiemachine komen. Maar hoe kies je eigenlijk een goede koffiemachine? Waar moet deze aan voldoen? Waar let je op?

Hoe vaak drink je koffie?

Dit is de allerbelangrijkste vraag om jezelf te stellen. Natuurlijk kan je voor een fancy espressomachine kiezen omdat het er leuk uitziet op het aanrecht, maar het is zonde als je hier nauwelijks gebruik van maakt. Voor de visite ga je geen peperdure koffiemachine aanschaffen. Dan is het veel makkelijker als je voor een volautomaat kiest. Dit is een apparaat waarmee je met één druk op de knop de lekkerste koffie kunt zetten.

Bedenk ook goed welke koffie je zelf het lekkerst vindt. Vind je simpele koffie uit een automaat al helemaal prima? Of ben je iemand die echt enkel dol is op de volle smaak van versgemalen koffiebonen?

Besef wel dat elke koffiemachine ook goed onderhoud nodig heeft. Dit is bij de ene machine lastiger dan bij de ander. Het helpt om te weten welke mogelijkheden er zijn. Op Koffie-tabletten.nl vind je bijvoorbeeld de merken van koffiemachines waar speciale reinigings- en ontkalkingstabletten voor verkrijgbaar zijn. Met deze tabletten wordt het onderhoud stukken makkelijker, blijft de smaak goed en zullen de machineonderdelen van een langere levensduur genieten.

Welke koffiedranken wil je nog meer kunnen drinken?

Ben je dol op experimenteren en vind je het heerlijk om de ene keer een fantastische latte macchiato te serveren en de volgende keer gewoon voor een klassieke kop koffie te gaan? Dan zul je op zoek moeten gaan naar een machine die daadwerkelijk alles kan.

Espressomachines maken enkel espresso en koffiesoorten die hierop lijken. Ook kun je bij deze machines vaak heet water tappen om bijvoorbeeld ook snel thee te zetten.

Wil je echt heel veel keus hebben? Kies dan voor een volautomaat. Hiermee kun je heel veel verschillende drankjes maken. Bij veel volautomaten is het bijvoorbeeld zelfs mogelijk om warme chocolademelk te zetten. De ideale machine voor gezinnen waar het ene deel wél koffie drinkt en het andere deel hier niet aan moet denken.

Hoe groot is het budget

Uiteraard speelt het budget ook een belangrijke rol. Een espressomachine is erg prijzig, terwijl je voor een simpel koffiezetapparaat vaak niet meer dan vijftig euro kwijt zult zijn. Bedenk van tevoren hoeveel je maximaal aan de koffiemachine uit wil geven. Zo wordt het totale aanbod al een stuk kleiner. 

Comments are closed.

Next Article:

0 %