Huis

Handige tips voor het onderhouden van je kookplaat

Ben jij regelmatig in de keuken te vinden, dan is de kans vrij groot dat je met enige regelmaat je kookplaat gebruikt om de lekkerste gerechten op te bereiden. Omdat je er natuurlijk niet aan ontkomt dat deze vies wordt, is het vooral belangrijk ervoor te zorgen dat je je kookplaat weer op de juiste manier schoonmaakt. Doe je dit namelijk te laat, dan bestaat de kans dat vlekken dusdanig zijn ingetrokken, waardoor het schoonmaken ervan bijna geen zin meer heeft. Daarbij komt ook dat een schone keuken niet alleen zorgt voor een beter aanzicht, maar ook simpelweg een stuk hygiënischer is. Omdat niet iedereen weet hoe ze een kookplaat op de juiste manier moeten schoonmaken en dus ook onderhouden, hebben we een aantal tips voor je.

Waarom is schoonmaken van je kookplaat zo belangrijk?

Wanneer je prettig en vooral ook schoon wilt kunnen koken, is een schone kookplaat natuurlijk een must. Allereerst is het dus aan te raden om te kiezen voor een kookplaat beschermer, zodat je kookplaat niet vies kan worden of beschadigd kan raken op het moment dat je deze niet gebruikt. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je een potje zout uit het kruidenkastje boven je kookplaat wilt pakken en deze op de plaat valt, waardoor deze vervolgens beschadigd raakt. De voornaamste reden waarom het zo belangrijk is om je kookplaat goed schoon te maken en ook te houden, is omdat deze anders beschadigd kan raken. Op het moment dat bijvoorbeeld het water overkookt, dan is de kans aanwezig dat dit in de kookplaat trekt, op het moment dat je dit gewoon laat liggen. Zorg er dus ook voor dat je na iedere keer alles goed schoonmaakt.

Gebruik geen schuursponsje

Waar we juist bij een gasstel gebruik maken van een schuursponsje om alles goed schoon te kunnen maken, is dit bij een kookplaat dus absoluut niet de bedoeling. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de kookplaat beschadigd raakt, waardoor de werking een stuk minder wordt. Nu zal het niet direct een ramp zijn op het moment dat je één keer met een schuursponsje over je kookplaat gaat, maar is het advies om dit absoluut niet te doen. Waar je wel een schuursponsje voor kunt gebruiken, is voor de tegels erachter, die waarschijnlijk door het spetteren ook vies zijn geworden. Om dit te voorkomen kun je ook een spatscherm koken gebruiken, zodat je alleen het spatscherm hoeft af te nemen. Dit is vooral handig voor wanneer de achterkant van de keuken niet is betegeld, maar is gesaust.

Gebruik een natte microvezel doek

Bij het schoonmaken van je kookplaat is het gebruik van een natte microvezel doek de beste keuze. De fijne structuur van microvezel doeken maakt ze zeer effectief in het verwijderen van vlekken en voedselresten zonder krassen of strepen achter te laten op het glanzende oppervlak van je kookplaat. Door de doek iets vochtig te maken, kun je zelfs hardnekkige vlekken gemakkelijk wegpoetsen. Let er wel op dat je geen reinigingsmiddelen gebruikt die alsnog je kookplaat kunnen aantasten. Vaak is alleen een beetje warm water voldoende om je kookplaat er weer schoon uit te laten zien.

Comments are closed.

Next Article:

0 %