Huis

Dakreiniging: waarom je het beter kunt uitbesteden aan professionals

Je dak is een belangrijk onderdeel van je woning, daarom is het belangrijk je dak goed te onderhouden. Tijdens het reinigen van je dak wordt het schoongespoten met een hogedrukspuit. Hierdoor wordt vuil verwijderd en ziet je dak er weer mooi, schoon en onderhouden uit. Wanneer je vuil niet op tijd verwijderd kan je dak aangetast worden. Dit heeft effect op de levensduur. 

Het reinigen van je dak kan een complexe en soms zelfs gevaarlijke klus zijn. Daarom is het slim om dakreiniging uit te besteden aan een professioneel bedrijf. We leggen je uit waarom. 

Waarom is het belangrijk om je dak te laten reinigen?

Alle redenen op je dak te laten reinigen zetten we nog even voor je op een rijtje:

  1. Je voorkomt schade. Door mos en vuil niet van je dak te verwijderen wordt je dak poreus. Wanneer dit gebeurd zullen er barsten en scheuren in je dak komen waardoor je een lekkage kunt krijgen. Een vervelende gebeurtenis die je vaak meer geld, energie en tijd gaat kosten. Daarom is genezen beter dan voorkomen en is goede dakreiniging erg belangrijk. 
  2. Het geeft een verzorgde uitstraling. Je woning en je dak staat er altijd fris, netjes en verzorgd bij met een mooi en schoon dak. 
  3. Je dak wordt regelmatig gecontroleerd. Wanneer je je dak laat reinigen, wordt je dak ook gelijk gecheckt op scheuren of andere schade. Wanneer je het dak niet laat reinigen blijft dit meestal onopgemerkt. Als je op tijd ingrijpt bij schade, kun je jezelf op een later moment geld en problemen besparen. 

Het laten reinigen van je dak is dus een belangrijk proces waar kennis voor nodig is. Professionele bedrijven die gespecialiseerd zijn in dakreiniging bezitten deze kennis. Inplaats van zelf aan de gang te gaan, weet je zeker dat de reiniging van je dak goed gebeurd. 

Hoe vaak moet mijn dak gereinigd worden?

Vraag je je af hoe vaak je dak eigenlijk gereinigd moet worden? Dit hangt af van veel verschillende factoren. Het soort dakbedekking, de ligging van je woning, de hellingsgraad van je dak zijn enkele van deze factoren. Een professioneel bedrijf kan je hier advies over geven. 

Hoe wordt een dak gereinigd door een professioneel bedrijf?

Hoe gaat het reinigen van je dak door een professioneel bedrijf in zijn werk?

1. Dakbedekking analyseren

Het eerste wat een dakreiniger zal doen is je dakbedekking inspecteren en analyseren. Vervolgens wordt er gekozen voor een reinigingsmethode die past bij jouw situatie. Het is belangrijk dat er hierbij een goede inschatting wordt gemaakt. Anders kan het dat je dak blijvend beschadigd wordt. 

2. Voorbereiding

Alle voorbereidingen worden getroffen om het dak te gaan reinigen. 

3. Het dak wordt schoon gemaakt 

De dakreiniger gaat over tot het schoonmaken van het dak. Meestal worden ook de dakgoten schoongemaakt. 

4. Dak beschermen

Wanneer het dak gereinigd is, wordt het ingespoten met een desinfecterend middel waardoor het langer schoon blijft. Je kunt ook kiezen om je dak te laten coaten. Dit zorgt voor extra bescherming tegen vervuiling.

Weet je niet bij welk bedrijf je het beste je dak kunt laten reinigen? Vraag gratis offertes aan bij de Vakmangids!

 

Comments are closed.

Next Article:

0 %