Huis

5 x signalen dat je CV ketel aan vervanging toe is

Mocht je CV-ketel aan vervanging toe zijn, dan daalt het rendement en stijgt de kans op een panne. Daarom moet je het wisselen nooit te lang uitstellen. Weet je niet wanneer je CV-ketel aan vervanging toe is? Lees dan even verder. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke signalen die aangeven dat jouw CV-ketel vervangen moet worden. Zo ben jij er straks ook op tijd bij.   

Mijn CV-ketel is meer dan 12 jaar oud

Een verwarmingsketel gaat meestal 12 tot 15 jaar mee. Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw boiler het langer volhoudt, maar over het algemeen zul je na 15 jaar niet meer ontsnappen aan defecten. Hoe ouder de ketel, hoe sneller hij achteruitgaat. Grijp dus op tijd in en houd vanaf 12 jaar jouw ketel goed in de gaten of ga op zoek naar een nieuwe. Op Cvkoopjes.nl vind je bijvoorbeeld goede ketels voor een eerlijke prijs.

Mijn ketel begeeft het vaak

Als je een oudere CV-ketel hebt, vergroot je het risico op defecten. Dat is geen pretje, zeker niet tijdens de wintermaanden. Je wilt voorkomen dat je radiatoren niet meer goed warm worden of dat je water niet opwarmt. Als dit soort dingen gebeuren, is het hoog tijd om je ketel te vervangen.

Mijn verbruik gaat sterk omhoog

Gaat jouw verbruik ineens sterk omhoog? Tijdens de laatste jaren van een CV-ketel kan het rendement sterk achteruit gaan. Je energierekening wordt hoger, maar het comfort steeds lager. Tijd om te wisselen!

Mijn wooncomfort daalt door mijn CV-ketel

Als je je thermostaat instelt op de gebruikelijke temperatuur en het wordt maar niet warm in huis, dan is het tijd om je ketel te vervangen. De ketel hoeft dan niet echt stuk te zijn, maar dit is wel een duidelijk signaal dat het rendement van je ketel achteruit gaat.

Regelmatig onderhoud is niet meer voldoende

Een CV-ketel moet je regelmatig onderhouden om het rendement hoog te houden en om minder snel vervanging aan te schaffen. Als je merkt dat je ketel meer onderhoud nodig heeft dan het reguliere onderhoud is het tijd om deze te vervangen.

Comments are closed.

Next Article:

0 %