Huis

Op zoek naar een goede ladder voor thuis? Hier moet je op letten!

Wil jij graag een fijne ladder voor thuis, bijvoorbeeld voor het werken in de tuin of voor het klussen in en rondom huis? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Er zijn een hoop verschillende trappen en ladders te krijgen, zowel voor simpele werkzaamheden in huis als voor professionele klussen. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een ladder wil kopen voor thuis!

Welke lengte heb je nodig? 

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te bepalen welke lengte je nodig hebt voor je nieuwe ladder. Maar hoe bepaal je dat eigenlijk? De geschikte lengte van de ladder is afhankelijk van waar je hem voor wil gaan gebruiken. Gebruik je de ladder om op te werken, dan moet je kijken wat de meest voorkomende hoogte is die je daarvoor nodig hebt. Als je veel rondom je huis werkt, is dit vaak de hoogte van de goot. Bij standaard ladders is de maximale stahoogte zo’n 7,5 meter. Dit betekent dat je maximaal zo’n 9,5 meter werkhoogte hebt. Je zult niet snel een ladder tegenkomen van meer dan 10 meter lang. Let er wel op dat de ladder altijd net iets hoger moet zijn dan de hoogte waarop hij af steunt. Ben je op zoek naar goede standaard ladders voor werk rondom huis? Bekijk dan eens de Henchman ladders

Hoe vaak ga je de ladder gebruiken?

Ga je de ladder af en toe een keer gebruiken voor werkzaamheden in de tuin en rondom huis, of ben je een professionele klusser die de ladder iedere week nodig heeft? Er is een groot verschil tussen ladders die bedoeld zijn voor consumenten en ladders voor professioneel gebruik. Beide soorten ladders zijn even veilig, maar de professionele ladders zijn een stuk robuuster gemaakt, aangezien deze veel vaker gebruikt worden. Daarnaast vind je in professionele lijnen ook aangepaste uitvoeringen, zoals een 1-poot verstelbare plukladder

Verschillende typen ladders

Er zijn verschillende typen ladders waar je uit kunt kiezen, die ieder geschikt zijn voor bepaalde werkzaamheden. De meest voorkomende soorten ladders zijn:

  • Enkele ladders
  • Opsteekladders
  • Reformladders
  • Schuifladders
  • Telescopische ladders
  • Vouwladders
  • Dakladders 

Alle soorten ladders hebben hun eigen voor- en nadelen, wat ze voor bepaalde werkzaamheden wel of niet geschikt maakt. Een enkele ladder bestaat bijvoorbeeld maar uit één deel. Deze ladders zijn makkelijk te verplaatsen, maar kunnen niet aangepast worden in lengte. Vervoeren kan dus wel lastiger zijn. Dit soort ladders worden vaak gebruikt op vaste locaties met weinig verschillende hoogtes, bijvoorbeeld voor het schoonmaken van de goot rondom huis.

Comments are closed.

Next Article:

0 %