Lifestyle

Ervaar de krachtige smaak van de ristretto van De Koffiejongens 

Jouw zintuigen staan gegarandeerd voortdurend op scherp voor inspiratie om eindeloos te kunnen variëren met jouw favoriete warme drankje, als je graag koffie drinkt en op en top levensgenieter bent. Herkenbaar? Lees dan vooral even verder, want bij Fraaiwonen laten we je het water graag in de mond lopen door de intense mooie smaken van De Koffiejongens aan je te introduceren. Met hun Nespresso cups in smaken zoals decaf, espresso en lungo koffie kun je jezelf de hele dag door trakteren op je favoriete kopje koffie. Ook de ristretto koffiecups mogen niet ontbreken aan je persoonlijke koffiecollectie. De ristretto wordt ook wel het kleine broertje van de espresso genoemd en is overgewaaid uit Italië. Hoewel het een klein kopje koffie betreft, heeft de ristretto een smaakbeleving van jewelste. Daarom geven we dit onvervalst lekkere kleine krachtpatsertje graag een podium!

Ervaar de intense, volle smaak

De ristretto wint onder koffieliefhebbers steeds meer terrein. Ristretto is het Italiaanse woord voor beperkt. Het betreft een kopje koffie dat nog kleiner is dan een espresso en het wordt gekenmerkt door de intense, volle smaak. Een ristretto wordt bereid met dezelfde hoeveelheid – of eventueel iets meer – koffie als die van een espresso, maar is sterker van smaak. Dat komt door de kleinere hoeveelheid water. De ristretto zorgt voor een heerlijk opkikkertje, bijvoorbeeld na een uitgebreid diner en wordt vaak geserveerd in een espressokopje. 

Meer oliën en aroma’s 

Hoewel de ristretto familie is van de espresso, is de bereiding ervan toch net iets anders. Er wordt bij de ristretto minder water gebruikt, maar wel net zoveel koffie. Ook de doorlooptijd van de koffie is hetzelfde. Omdat er bij de ristretto minder water wordt gebruikt, komen er meer oliën en aroma’s vrij bij het zetten van deze koffie. Hierdoor heeft de ristretto een vollere, sterkere smaak dan de espresso. Hou je van een echte sterke koffie? Dan is de ristretto dus echt iets voor jou. Kun jij cafeïne niet zo goed verdragen, maar vind je het lastig om de verleiding van een krachtig kopje koffie te weerstaan? Dan hebben we nog meer goed nieuws! Misschien verwacht je dat de ristretto door de sterke en volle smaak meer cafeïne bevat dan de espresso, maar niets is minder waar. De ristretto bevat namelijk net zoveel cafeïne als een espresso.

Koffiecups gemaakt van planten 

Loopt het water je al in de mond en wil jij thuis ook genieten van een ristretto? Bijvoorbeeld om ’s ochtends een kick-start te maken, als oppeppend tussendoortje of als perfecte afsluiting na een etentje? Deze en alle andere smaken cups van De Koffiejongens bestel je snel en eenvoudig in de webshop. Bestel je de Nespresso cups vóór 20.00 uur, dan worden ze de volgende werkdag al bij je bezorgd. Met een standaard abonnement of een abonnement op maat, grijp je bovendien nooit mis. Je kunt het abonnement altijd pauzeren, aanpassen of stopzetten. Door te kiezen voor de verfijnde smaken van De Koffiejongens doe je ook een goede daad, want de cups zijn ontzettend duurzaam. 

Veel mensen denken daarbij aan hervulbare koffiecups maar deze zijn stukken handiger omdat ze zijn gemaakt van planten en dus na gebruik bij het GFT-afval of op je composthoop kunnen. Verder is het verpakkingsmateriaal FSC-gecertificeerd en worden de bestellingen waar mogelijk lopend of met de fiets bezorgd.

Comments are closed.

Next Article:

0 %