Tuin

Alvast plannen maken voor jouw tuin voor dit voorjaar? 3 tips!

Helaas lijkt het bijna voorbij te zijn met het mooie weer en gaan we de herfst weer tegemoet. Weet jij niet zo goed hoe je die herfstperiode door moet komen? Wij hebben een leuke tip voor je: maak alvast plannen om je tuin onder handen te nemen volgend voorjaar. Zo kun je volgend jaar weer optimaal genieten van je tuin en kun je ook al mooi naar het zomerse seizoen toe leven. In dit artikel geven we je 3 tips voor het aanpakken van je tuin dit voorjaar!

Toe aan een nieuwe schutting 

Is jouw schutting nog wel goed, of begint deze al behoorlijk te slijten? Misschien heb je nog niet eens een schutting of wil je de stijl van jouw tuin omgooien. In dat geval heb je dus een nieuwe schutting nodig. Het plaatsen van een schutting kan een hoop voorbereidingstijd met zich meebrengen, dus hier kun je mooi in de herfst al mee beginnen. Overleg alvast met je buren wat zij vinden van jouw plannen en of ze misschien wel mee zouden willen betalen als ze ook een nieuwe schutting willen. Zoek daarnaast uit welke regels er in jouw gemeente gelden voor het zetten van een schutting. Ga je de schutting zelf plaatsen? Maak hier dan ook alvast een goed plan voor, zodat je in het voorjaar meteen aan de slag kunt. Zorg er wel voor dat je de nieuwe schutting koopt bij een specialist, zodat je verzekerd bent van kwalitatief hoogwaardige producten. Ga bijvoorbeeld voor schuttingen van Homing XL

Je eigen terras aanleggen 

Heb je altijd al gedroomd van een mooi terras in je tuin waar je de hele lente en zomer kunt vertoeven? Laat die droom komend jaar dan uitkomen. Een terras is prima zelf aan te leggen als je een beetje handig bent en je hebt nog genoeg tijd voor de voorbereidingen. Bedenk alvast waar het terras moet komen en van welk materiaal je het terras wil maken. Wil je gaan voor een natuurlijke uitstraling en zoveel mogelijk sfeer? Dan raden we je aan om voor een terras met vlonderplanken te kiezen. Dit is tevens een makkelijk materiaal om zelf mee te werken, aangezien hout goed te bewerken is zonder dat je speciaal gereedschap hoeft te hebben. Haal je vlonderplanken bij een specialist, zodat jouw terras lang mee kan. Denk aan hardhouten vlonderplanken van HomingXL!

Een overkapping of serre 

Wil je graag een plek hebben om te zitten als het weer niet denderend is? Denk dan aan het plaatsen van een overkapping in je achtertuin. Heb je al een overkapping of veranda? Dan kun je er ook voor kiezen om deze dicht te maken, zodat je ook in de winter warm buiten kunt zitten.

Comments are closed.

Next Article:

0 %