Tuin

5x type schuttingen om je tuin een nieuwe look te geven

Als je een nieuwe look aan je tuin wilt geven, kan het vervangen van je schutting een goede optie zijn. Er zijn verschillende soorten schuttingen die je kunt kiezen, afhankelijk van je budget, smaak en de stijl van je tuin of huis. In deze blog bespreken we vijf type schuttingen die je kunt overwegen om je tuin een nieuwe uitstraling te geven.

Metalen schutting

Dit type schuttingen passen bij elke tuin en stijl. Er is namelijk een brede keuze aan opties als je dit hekwerk laat plaatsen. Je kunt uit verschillende materialen, kleuren, vormen en stijlen kiezen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een open hekwerk te plaatsen, wat meer ruimte geeft. Ook kun je voor meer privacy gaan door bijvoorbeeld een aluminium schutting te plaatsen met weinig tussenruimtes. Metalen schuttingen zijn goed bestand tegen weersomstandigheden, waardoor het een ideale keuze is voor veel mensen.

Bamboeschutting

Als je houdt van zomerse en warme dagen dan is deze tropische variant op een schutting een ideale toevoeging aan je tuin. Bamboeschuttingen hebben een natuurlijke uitstraling waar je van kan genieten tot in de late zomeravonden. Naast het feit dat bamboe goed eruitziet, is het ook nog eens goed voor het milieu. Bamboe filtert namelijk CO₂ uit de lucht en maakt daarmee de lucht dus schoner. Deze schuttingen worden met metalen palen vastgemaakt, zodat ze extra stevigheid krijgen.

Composietschutting

Deze schuttingen bestaan voor zeventig procent uit gerecycled hout en voor dertig procent uit gerecycled kunststof. Deze samenstelling maakt deze schuttingen erg duurzaam. Daarnaast gaan deze schuttingen lang mee en zijn ze in verschillende stijlen verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een schutting met een sierplaat of onderplaat krijgen wat je schutting helemaal uniek maakt. Deze schuttingen passen perfect bij een moderne huis- of tuininrichting.

Hout beton schutting

Dit type schutting is een variant op de normale houten schutting. In plaats van dat de schutting volledig van hout gemaakt wordt, is de onderste laag van beton. Dit zorgt voor meer stevigheid en het beton is een elegante toevoeging om je tuin net wat extra’s te geven. Een hout beton schutting geeft privacy, vermindert wind- en geluidsoverlast en is erg duurzaam. Daarnaast zijn deze schuttingen bijna onderhoudsvrij, wat ze erg populair maakt. 

Complete pakketten

Naast losse hekken kun je ook complete pakketten bestellen. Dit is een stuk eenvoudiger dan dat je alles zelf moet opmeten. Zo kun je complete pakketten rotsmotief schuttingen of schanskorven bestellen en aangeleverd krijgen aan huis. Bij Hekwerkonline kun je bijvoorbeeld deze complete pakketten bestellen of andere soorten beschutting.

Comments are closed.

Next Article:

0 %