Grote tuin inrichten

-

Prachtig een grote tuin, helemaal als je kinderen en huisdieren hebt. Maar hoe richt je een grote tuin dan precies in? Is daar een plan van aanpak voor beschikbaar? Waar begin je? Om je een handje te helpen, geven we je hier handige tips.

Hoe zit de boom er over tien jaar uit?

Natuurlijk wil je bomen in de tuin. Je hebt er ook de ruimte voor. Let wel op dat het niet uit de hand loopt. Bedenk steeds hoe de bomen er over tien jaar uit zullen zien en houdt ook rekening met de ligging van het riool. Een grote tuin smeekt bijkans om een vijver. Kies voor een natuurlijke vijver met veel groen. En heb je niet veel tijd of wil je niet teveel tijd aan de tuin besteden en lees je liever een boek uit je eigen boekenkast? Kies dan voor een onderhoudsarme tuin.

Natuurlijk realiseer je een vijver

In een grote tuin vormt beplanting altijd de basis. Kies voor grote soorten beplanting en kies zeker voor kanten die jarenlang mee gaan en die weinig onderhoud vragen. Zorg dat je deze groene basis altijd goed verzorgd hebt. Heb je een hond en heb je kinderen? Dan is kiezen voor veel gras een prima idee. Gras blijft heerlijk om op te spelen en te voetballen. Heb je een behoorlijk oppervlak aan gras? Vergeet dan niet een robotmaaier te kopen. Programmeer de robotmaaier één keer goed in en je bent verzekerd van altijd een heerlijk, kortgeschoren grasveldje.

Verbind de delen met leuke paden en bloembakken

In een grote tuin is ruimte voor verschillende delen. Creëer een terras voor ‘s ochtends en realiseer een ander terras voor ’s avonds bijvoorbeeld. Vergeet ook een romantisch hoekje niet met een leuk bankje. In een grote tuin kun je tussen de verschillende delen mooie paden aanleggen, ook weer van verschillende materialen. Creëer een tegelpad door het gras en plaats langs de paden mooie bloembakken.

Share this article

Recent posts

Een luxe keuken

Wat vroeger een luxe keuken was, valt in het niet bij de hedendaagse moderne keuken. Want je weet niet wat je ziet...

Duurste huis van Amsterdam

De één weet het nog beter als een ander. Toch valt het bepaald niet mee om het duurste huis van Amsterdam aan...

Duurste gemeente van Nederland

Elk jaar opnieuw doen de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (de NVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek nauwgezet onderzoek naar de...

Duurste schilderij ter wereld

Lastig hoor, om zomaar even aan te geven wat het duurste schilderij ter wereld is. Want om dat te weten, moet het...

Duurste huis van Nederland

Nee, het duurste huis van Nederland vind je niet in Wassenaar. Het duurste huis van ons land vind je in Eindhoven namelijk,...

Popular categories

Recent comments