Een zwembad in je tuin

-

Een zwembad in je tuin? Wat een luxe en te vergelijken met een televisie in de badkamer. Een zwembad is zeker tijdens de zomermaanden ideaal om heerlijk af te koelen in eigen tuin. Maar welk zwembad kies je dan? Ga je graven of kies je voor een opbouwzwembad? En vergeet vooral niet accessoires te kopen, of je nou gaat graven of voor een andere oplossing kiest.

Kostbare aangelegenheid

Voor je gaat uitgraven ga je wel na of je dan niet teveel van je eigen tuin inlevert. Bovendien is uitgraven een kostbare aangelegenheid. Een opbouwzwembad kan een  prima alternatief zijn. Deze oplossing is veel goedkoper. Je bouwt dan het zwembad ergens in april of mei op en laat het zwembad vervolgens staan tot september. Vervolgens breek je het zwembad gewon weer af. Zo houd je je tuin en heb je in de zomer de nodige afkoeling. Een win-win situatie.

Vergeet de accessoires niet

Welke oplossing je ook kiest, vergeet niet bij je zwembad de nodige accessoires te kopen. Die zijn minstens zo belangrijk. Denk maar eens aan de trap, een afdekzeil en een grondzeil. Zeer belangrijk is ook een zandfilterpomp, want je wilt het water wel schoon houden natuurlijk. Met een dergelijke pomp blijft het water circuleren en wordt het steeds gefilterd.  Een zwembad in je tuin betekent wel extra werk. Zo moet jij je zwembad steeds goed schoon houden  en verder besteed je aandacht aan de veiligheid, zeker als je nog kleinere kinderen hebt. Een zwembad in je tuin maakt dat je steeds  alert moet zijn.

Buiten het seizoen zijn de opbouwbaden vaak goedkoper

 Kies je voor een opbouwzwembad in je tuin, dan is het verstandig om vooral buiten het seizoen te kijken naar een geschikt model. Dan namelijk worden de zwembaden vaak goedkoper aangeboden.  Een zwembad uitgraven doe je echt alleen als je een heel grote tuin hebt. En een goed gevulde portemonnee.

Share this article

Recent posts

Een luxe keuken

Wat vroeger een luxe keuken was, valt in het niet bij de hedendaagse moderne keuken. Want je weet niet wat je ziet...

Duurste huis van Amsterdam

De één weet het nog beter als een ander. Toch valt het bepaald niet mee om het duurste huis van Amsterdam aan...

Duurste gemeente van Nederland

Elk jaar opnieuw doen de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (de NVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek nauwgezet onderzoek naar de...

Duurste schilderij ter wereld

Lastig hoor, om zomaar even aan te geven wat het duurste schilderij ter wereld is. Want om dat te weten, moet het...

Duurste huis van Nederland

Nee, het duurste huis van Nederland vind je niet in Wassenaar. Het duurste huis van ons land vind je in Eindhoven namelijk,...

Popular categories

Recent comments