Een jacuzzi in je huis

-

Wellness in en om het huis neemt een steeds belangrijkere plek voor veel mensen in. Mensen willen meer genieten en willen daar de deur niet voor uit. Een jacuzzi is, net als een Turks stoombad, een manier om voor een stuk wellness in en om je huis te zorgen. De mogelijkheden van een jacuzzi zijn door de jaren heen toegenomen. Hoewel de jacuzzi eigenlijk voor buitengebruik is, kun je er voor kiezen om het bad ook in huis een plek te geven.

Negentig procent plaatst de jacuzzi buiten

Negentig procent van de mensen kiest voor het plaatsen van de jacuzzi buiten. Dat is ook eenvoudiger, al moet je soms de schutting even weghalen om de jacuzzi in je tuin te krijgen. Buiten schijnt de jacuzzi ook heilzamer en meer therapeutisch te werken.  Plaats je de jacuzzi nooit te ver in de tuin, anders moet je te ver door de kou naar het bad lopen. Kies een plaats zo dicht mogelijk bij huis en plaats de jacuzzi het liefst onder een overkapping. Ook blijft het water schoner en ervaar je zo meer privacy.

Zorg altijd voor een stevige ondergrond

Wil je de jacuzzi binnen plaatsen, dan dien je er wel rekening te houden met het feut dat de gemiddelde jacuzzi niet door de gemiddelde deur past.  Je kunt de jacuzzi via het opengebroken dak laten plaatsen. In huis plaatsen is wel meer complex dan wanneer je het bad buiten plaatst. Zorg in elk geval voor een stevige ondergrond, want met water gevuld heb je het toch al snel over een gewicht 1000 tot 2500 kilogram.  Zorg bovendien voor voldoende ventilatie. Want een gevuld bad staat voor een hoge luchtvochtigheid.

Heerlijk genieten in de jacuzzi

Een ding is zeker. Het is heerlijk in de jacuzzi. Of die nou binnen of buiten staat. Zo zorgt het voor vermindering van stress en is ook je bloedcirculatie beter door de jacuzzi. Je spieren en gewrichten ontspannen en je kunt een jacuzzi gebruiken voor bijvoorbeeld aromatherapie. Bovendien is het gewoon leuk en ontspannend en plaats je de jacuzzi in de tuin dan heeft die tuin meteen een eyecatcher. Voldoende redenen dus om ook voor een jacuzzi te kiezen.

Share this article

Recent posts

Een luxe keuken

Wat vroeger een luxe keuken was, valt in het niet bij de hedendaagse moderne keuken. Want je weet niet wat je ziet...

Duurste huis van Amsterdam

De één weet het nog beter als een ander. Toch valt het bepaald niet mee om het duurste huis van Amsterdam aan...

Duurste gemeente van Nederland

Elk jaar opnieuw doen de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (de NVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek nauwgezet onderzoek naar de...

Duurste schilderij ter wereld

Lastig hoor, om zomaar even aan te geven wat het duurste schilderij ter wereld is. Want om dat te weten, moet het...

Duurste huis van Nederland

Nee, het duurste huis van Nederland vind je niet in Wassenaar. Het duurste huis van ons land vind je in Eindhoven namelijk,...

Popular categories

Vorig artikelHottub in je huis
Volgend artikelEen luxe toilet

Recent comments