Huis

Tips om zelf je huis te verkopen zonder makelaar

Ben je van plan om je woning te gaan verkopen? Dan heb je er waarschijnlijk al aan gedacht om een makelaar in te schakelen. Het inschakelen van een makelaar kan echter veel geld gaat kosten. In de meeste gevallen wil de makelaar een percentage van de verkoopprijs van de woning, wat enorm veel geld kan worden. Om te voorkomen dat je veel geld kwijt raakt bij het verkopen van je woning, kun je dit zelf aanpakken. Zelf huis verkopen is zeker mogelijk zonder makelaar. In dit blog bericht willen we je graag informeren over het verkopen van je huis zonder tussenkomst van een makelaar.

Waarom je huis verkopen zonder makelaar?

Als je een makelaar inschakelt om je huis te verkopen, kost het je minder moeite. De makelaar zorgt ervoor dat er geïnteresseerde bij je woning komen kijken en doet alle onderhandelingen. Dit kan erg fijn zijn, maar het kost ook weer veel geld. Een makelaar kan al snel honderden tot duizenden euro’s vragen voor het verkopen van je woning. Als je zelf je woning gaat verkopen, bespaar je al deze kosten. 

Hoe kun je zelf je huis verkopen?

Je huis verkopen lijkt een zeer moeilijke aangelegenheid, maar dat hoeft het niet te zijn. Je kunt er namelijk voor kiezen om zelf alle stappen te ondernemen om je woning te verkopen. Zo worden woningen bijvoorbeeld vaak via sociale media en andere websites aangeboden. Je kunt natuurlijk zelf je woning op je eigen social media kanalen te koop aanbieden. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende websites, zoals Funda.nl aan te bieden. Dit zorgt ervoor dat je direct een groot bereik krijgt om je woning te verkopen. Vervolgens is het ook slim om vrienden en familie in te zetten om kenbaar te maken dat je je woning gaat verkopen. Wellicht dat zij mensen kennen die een woning zoeken. Als je eenmaal iemand hebt gevonden, hoef je het huis en de koopsom alleen maar over te schrijven.

Waar let je op bij het verkopen van een woning?

Op het moment dat je je woning wilt verkopen, is het belangrijk dat je allereerst de woning netjes maakt. Het kan ook voordelig zijn om de woning eerst te verbouwen. Door bijvoorbeeld de tuin aan te pakken of de keuken te veranderen, kun je de waarde van de woning hoger maken. Daarnaast ga je voordat je een bezichtiging in plant de woning helemaal schoon maken. Ook als je veel spullen in de woning hebt staan, is het verstandig deze weg te halen. Zo krijgen de geïnteresseerde een beter beeld van de woning en is de kans op een goed bod veel aannemelijker!

Comments are closed.

0 %