Trend: landelijk industrieel

-

Landelijk industrieel is erg populair vanwege met name de rust, de warmte en de sfeer die het uitstraalt. Een andere benaming is rustic industrieel. Typische kenmerken van de landelijke industriële stijl in je huis zijn wel rust, sfeer en platteland. Deze stijl heeft bovendien een basic en pure uitstraling en biedt het beste van verschillende woonstijlen.

Natuurlijke uitstraling met het gebruik van veel natuurlijke materialen

Laten we eerst eens kijken naar de twee afzonderlijke stijlen die je dus prima samen kunt gebruiken. Een landelijk interieur heeft een zeer natuurlijke uitstraling waarbij gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen. Er worden veel rustige kleuren gebruikt, voorbeelden zijn groen en grijs, net als bijvoorbeeld gebroken wit. Het hoeft  binnen landelijke uitstraling niet allemaal even strak afgewerkt te zijn. Het industriële interieur is zowel stoer als robuust. Binnen deze inrichting wordt gewerkt met wat meer kille materialen als bijvoorbeeld staal. Die kun je combineren met natuurlijke materialen als hout en steen. Binnen de industriële inrichting kun je werken met heel veel verschillende kleuren, mits je het maar niet te bont maakt.

Geen gladde afwerking maar wel een nonchalante uitstraling

Binnen de woonstijl landelijk industrieel horen vooral rustieke en robuuste meubels, net als kussens, plaids, kaarsen en houten vloeren. Bij de stijl horen lichtere kleuren op de muren. De meubels mogen grof en robuust zijn. Bij een dergelijke woonstijl past geen gladde afwerking. Het geheel binnen landelijk industrieel hoeft beslist niet heel erg braaf te zijn, zoals van een strakke afwerking evenmin sprake hoeft te zijn. Het mag wel een meer nonchalante uitstraling hebben.

Kies voor metaal en beton en voeg robuust, oud hout toe

Bij landelijk industrieel horen vooral natuurlijke materialen en dus gebruik je veel hout en effen stoffen. Laat natuurlijke tinten terugkomen en pas materialen als wol, linnen, katoen en vachten toe. Hout is binnen deze woonstijl prima te combineren met industriële elementen als bijvoorbeeld metaal en beton. Robuust en oud hout scoort ook zeker binnen deze trend. Het maakt het geheel nog meer stoer.

Een interieur om echt van te watertanden

Je maakt het binnen landelijk industrieel gezellig met de wat zachtere materialen en met behulp van planten. Een dergelijk inrichting kan dus zeker ook warmte uitstralen, ondanks het gebruik van heel strakke elementen. De sfeer kan uiteenlopen van stoer tot romantisch en door slim te combineren kun je het beste van beide inrichtingen samenvoegen en ontstaat als vanzelf een uniek interieur. Een interieur om van te watertanden.

Share this article

Recent posts

Een luxe keuken

Wat vroeger een luxe keuken was, valt in het niet bij de hedendaagse moderne keuken. Want je weet niet wat je ziet...

Duurste huis van Amsterdam

De één weet het nog beter als een ander. Toch valt het bepaald niet mee om het duurste huis van Amsterdam aan...

Duurste gemeente van Nederland

Elk jaar opnieuw doen de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (de NVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek nauwgezet onderzoek naar de...

Duurste schilderij ter wereld

Lastig hoor, om zomaar even aan te geven wat het duurste schilderij ter wereld is. Want om dat te weten, moet het...

Duurste huis van Nederland

Nee, het duurste huis van Nederland vind je niet in Wassenaar. Het duurste huis van ons land vind je in Eindhoven namelijk,...

Popular categories

Recent comments