Duurste gemeente van Nederland

-

Elk jaar opnieuw doen de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (de NVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek nauwgezet onderzoek naar de gemiddelde huizenprijzen in ons land. Over wat de duurste gemeente is, hoeft eigenlijk al lang geen onderzoek meer gedaan worden. Dat is namelijk al jarenlang Bloemendaal. Ten opzichte van de goedkoopste gemeenten in ons land is Bloemendaal ruim vijf keer zo duur. Overigens staat in Bloemendaal niet het duurste huis van ons land, dat staat namelijk in Eindhoven.

Bloemendaal wordt gevolgd door Blaricum, Laren en Wassenaar

Bloemendaal staat op de eerste plaats met een gemiddelde huizenprijs van 831.578 euro. Op de tweede plaats staat Blaricum met een gemiddelde huizenprijs van 775.909 euro. Derde is Laren en Wassenaar en Rozendaal nemen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats in. Overigens is het verschil tussen de duurste en de goedkoopste gemeente in 2020 opnieuw groter geworden. Bloemendaal is overigens precies 5,3 keer zo duur als Delfzijl, de goedkoopste gemeente van ons land.

Delfzijl is opnieuw de goedkoopste gemeente van ons land

Met Delfzijl is de goedkoopste gemeente van ons land genoemd. Voor een huis in die gemeente tik je gemiddeld 151.120 euro af. Pekela staat tweede met een gemiddelde huizenprijs van 161.257 euro. Brunssum staat in deze lijst derde, de vierde en de vijfde plaats worden hier ingenomen door Den Helder en de gemeente Oldambt, ook in de provincie Groningen.

In de provincie Groningen stijgen de huizen wel het sterkst

Er is daarnaast nog een ander interessant lijstje beschikbaar. Hierop staan de gemeenten waarin de huizenprijzen het snelst stijgen. Ook in deze lijst is een hoofdrol weggelegd voor de provincie Groningen. Zo voert de gemeente Groningen deze lijst aan. Gemiddeld genomen stegen de huizenprijzen er in 2020 met 11,1 procent. Tweede is de gemeente Midden Groningen met een stijging van 11,2 procent en derde staat de gemeente Oldambt, waar de huizen in 2020 gemiddeld 11 procent in prijs stegen. Ook de nummer vier en vijf van deze lijst zijn gemeentes in de provincie Groningen met Stadskanaal en Hogeland. De huizenprijzen gaan dus omhoog in de provincie Groningen. Benieuwd of die trend zich volgend jaar door zal zetten.  Het is wel lang geleden dat de huizenprijzen in Groningen in deze mate stegen.

Share this article

Recent posts

Een luxe keuken

Wat vroeger een luxe keuken was, valt in het niet bij de hedendaagse moderne keuken. Want je weet niet wat je ziet...

Duurste huis van Amsterdam

De één weet het nog beter als een ander. Toch valt het bepaald niet mee om het duurste huis van Amsterdam aan...

Duurste gemeente van Nederland

Elk jaar opnieuw doen de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (de NVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek nauwgezet onderzoek naar de...

Duurste schilderij ter wereld

Lastig hoor, om zomaar even aan te geven wat het duurste schilderij ter wereld is. Want om dat te weten, moet het...

Duurste huis van Nederland

Nee, het duurste huis van Nederland vind je niet in Wassenaar. Het duurste huis van ons land vind je in Eindhoven namelijk,...

Popular categories

Recent comments